Port-a-Cath

Een port-a-cath is een onderhuids toedieningssysteem waarmee medicatie en vloeistoffen in de bloedbaan kunnen worden toegediend of bloed kan worden afgenomen.

Inhoud: 

Een Port a Cath (PAC) is een onderhuids systeem waarmee op een gemakkelijke manier medicijnen en vloeistoffen toegediend kunnen worden en bloed kan worden afgenomen. De PAC bestaat uit twee delen; 

  • het "reservoir", dit is een soort kastje dat onderhuids geplaatst wordt. Het kastje is afgedekt met 
  • de "katheter", dit is een flexibel slangetje dat gekoppeld wordt aan het reservoir. 

Het reservoir is voorzien van een siliconen deklaag (membraan). Als de naald wordt verwijderd sluit de siliconen deklaag zichzelf af.  De katheter loopt vanaf het reservoir via een ader naar het hart, zo kunnen vloeistoffen snel in de bloedbaan worden gebracht. 

Het verzorgen van een port-a-cath valt onder de voorbehouden en/of risicovolle handelingen en mag alleen worden uitgevoerd door zorgverleners die bevoegd en bekwaam zijn. 

Na afloop van de training en toetsing beschikt de cursist over kennis en vaardigheden om de PAC te: verzorgen -, aanprikken -, flushen -, verwijderen naald-, verwisselen infuussysteem Port-a-cath
Toetsing van deze vaardigheden gebeurt aan de hand van het Vilans protocol. 


Praktische informatie
Prijs: € 214,17 (incl. 21% BTW)
Studie uren: 3

Tijdens deze cursus zijn de volgende onderwerpen behandeld: 

  • Aanprikken Port-A-Cath
  • Verwijderen naald Port-A-Cath
  • Medicijnen toedienen via Port-A-Cath

Voorbehouden- en risicovolle handelingen

In artikel 36 van de wet BIG staan een aantal handelingen die alleen door de in de wet aangewezen beroepsbeoefenaren mogen worden uitgevoerd. Degene die een handeling uitvoert moet bevoegd en bekwaam zijn. 
Toon cursussen in de categorie Voorbehouden- en risicovolle handelingen

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden