Ondernemerschap in de zorg - 2 daagse cursus

Interactieve 2 daagse cursus waarin je leert hoe je jouw bedrijf vorm kunt zetten binnen de huidige wet- en regelgeving.

Ondernemer in de zorg of zelfstandig zorgverlener? Een wereld van verschil!

Cursusdata 2018  

 • 2 november en 16 november 

Zorg verlenen en ondernemen
Naast dat je het liefst doet waar je goed in bent, krijg je ook te maken met allerlei zaken die bij het ondernemerschap horen. Als je geen werkgever hebt waar je op terug kunt vallen, ben jij zelf verantwoordelijk om je bedrijf te laten voldoen aan alle wetten en eisen die erbij horen. Zowel de belastingdienst als de kwaliteitskaders in de zorg stellen hoge eisen aan de zzp-ers in de zorg, zowel bedrijfsmatig als vakinhoudelijk.
Tijdens deze cursus zetten we samen op een rijtje wat je nodig hebt voor jouw bedrijf, hoe je dat organiseert en op welke wijze je daarna blijft voldoen aan de eisen die gesteld worden, zonder dat je uren per week bezig bent.

Inhoud
Tijdens deze 2 daagse cursus krijg je veel handvatten van de docent en maar ben je vooral actief bezig om jouw bedrijf op de kaart te zetten op een manier die bij jou past en die voldoet aan de wet en regelgeving die gevraagd wordt. Dit doe je samen met andere cursisten door ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.
De volgende onderwerpen komen aan de orde: 

 • Ben jij zelfstandig zorgverlener of ondernemer in de zorg?
  Het antwoord op deze vraag is essentieel en daarom gaan we terug naar de basis:
  Waarom heb je voor de zorg gekozen?
  Waarom heb je de keuze gemaakt om zzp-er te worden?
  Hoe zie jij jezelf?
  Wat wil jij zijn?
  Welke ambities en doelen heb je en wat heb je daarvoor nodig?

 • Vormen van ondernemerschap in de zorg;
  Als je antwoord hebt op de vorige vraag gaan we verder met welke vorm van ondernemerschap het beste bij jou past. Het kan zijn dat bemiddeling of detachering het beste bij je past of dat je liever zelf de boer op gaat naar werk, als solist of in een collectief. Misschien is een combinatie wel wat je leuk vindt!
  Wat zijn de verschillen, de voor- en nadelen en waar moet je rekening mee houden in vorm(en) van ondernemerschap waar je voor kiest?

 • Voorwaarden om als zzp-er in de zorg te werken;
  Naast een bedrijfsnaam en een inschrijving bij de kamer van koophandel, zijn er nog tal van zaken waar je aan moet voldoen, die je moet regelen of waar je over na moet denken, èn waarvan je op de hoogte moet blijven omdat deze zich blijven ontwikkelen.
  Een aantal voorwaarden op een rijtje;
  • De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz);
  • De nieuwe privacy wetgeving;
  • AGB codes;
  • VOG;
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering; (Bav)
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioen;
  • Ondernemerscriteria;
  • Acquisitie;
  • Financiën;
  • Bedrijfsvoorwaarden, tarieven en offertes;
  • Kwaliteitskaders verantwoorde zorg en kwaliteitskeurmerk;
  • Bewust bevoegd en bekwaam zorg verlenen;
  • Intervisie en supervisie

 • Je voldoet aan de voorwaarden en dan?
  Het regelen van de voorwaarden is veel werk maar als je het geregeld hebt moet je ze ook bijhouden en aan kunnen tonen.
  Hoe doe je dat en wat heb je er voor nodig?
  Hier wordt een groot deel van de tijd aan besteed omdat dit voor veel zzp-ers in de zorg nieuw is en waar tegenop gezien wordt.
  Niet nodig want er zijn tal van mogelijkheden die je kunnen helpen en minder tijd kosten dan je denkt. Je hoeft het ook niet alleen te doen!

 • Hoe kom je aan opdrachtgevers?
  In een tijd waar er volop werk is, vergeten veel zzp-ers over dit onderwerp na te denken. Toch is het slim om dit wel te doen en vast te leggen in je ondernemersplan. Want als je een keer geen opdrachtgever hebt, dan hoef je niet meer na te denken hoe je aan opdrachtgevers komt maar kun je teruglezen!

 • Jij en je opdrachtgevers!
  De afgelopen jaren zijn er heel veel bedrijven gestart die werken met zzp-ers in de zorg. Vaak leggen zij de voorwaarden bij je neer en kun jij ja of nee zeggen.
  Ook PGB houders en particuliere clienten weten vaak precies wat zij aan zorg willen uitgeven en waaraan de zorgverleners moeten voldoen.
  In deze cursus gaan we de zaken omdraaien! Je leert een begin te maken met het bepalen van jouw voorwaarden en hoe je deze kunt gebruiken om te onderhandelen met potentiele opdrachtgevers.
  Jouw voorwaarden zijn gebaseerd op wat je zelf wil en niet wil maar ook op bestaande wet en regelgeving.
  Door goed te communiceren en vast te leggen wat jij van je opdrachtgevers verwacht en wat zij van jou mogen verwachten, voorkom je veel miscommunicatie en realiseer je duidelijkheid.

 • Werken aan je eigen bedrijf!
  Tijdens de cursus krijg je tijd en begeleiding om het geen wat hier boven genoemd is om te zetten in daden. Je gaat aan het werk met je eigen ondernemersplan op een praktische manier zonder moeilijke termen en uitgebreide analyses.
  Simpel en duidelijk!

Doelstelling

Na het volgen van deze cursus weten deelnemers aan welke regels zij moeten voldoen als ondernemer in de zorg.
Deelnemers weten via welke kanalen zij zichzelf vanuit hun rollen ‘ondernemer’ en ‘zorgverlener’ kunnen informeren over ontwikkelingen in de zorg.
Deelnemers weten hoe zij hun tarief, voorwaarden en condities kunnen bepalen en hoe zij deze kunnen bespreken met opdrachtgevers.
Deelnemers hebben handvatten over efficiënt en effectief plannen van hun zorgorganisatie.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor zelfstandig werkende helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen die de ambitie hebben om ondernemer in de zorg te worden.

Niveau en gewenste voorkennis

De cursus richt zich op zelfstandig werkende verzorgenden en verpleegkundigen maar is ook geschikt voor zelfstandige kwaliteitsverpleegkundigen, operationele zorgmanagers en – trainers.  
Specifieke voorkennis is niet vereist. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige tijd werken als zzp-er in de zorg.
Voor de bijeenkomst vul je de ondernemerscheck van de belastingdienst in, de uitkomst en de vragen die je hebt tijdens het invullen breng je mee naar de bijeenkomst.

Docente

De cursus wordt gegeven door Marga Degenaars-Weijers.
Na jaren dromen, wikken en wegen kreeg Marga in 2012 de kans om als ondernemer in de zorg te gaan werken.
Marga heeft tijdens haar loopbaan veel facetten van de zorg en het ondernemerschap  in de zorg gezien. Zij heeft een eigen thuiszorgorganisatie gehad en werkt nu  met haar bedrijf 1Kracht als interim Zorgmanager, Zorgtrainer&coach en Zorgverlener. Zij is een ondernemer met passie en plezier die haar kennis wil delen met anderen. Ondernemen is prachtig is als je weet waar je mee bezig bent.  Als je starter bent of nog twijfelt of je zzp-er wilt worden kun je beter kiezen voor de cursus: " Starten als zzp-er in de zorg"

Studiebelasting / accreditatie

Deze cursus bestrijkt twee dagen.
Je kunt deze cursus in het kwaliteitsregister V&V zelf registreren onder ODA-punten.

Voorbereiding: 15 minuten
Duur van de bijeenkomst(en): 2 dagen van 7 uur
Zelfstudie/huiswerk: ondernemerscheck van de belastingdienst 

Certificaat

Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden:
Actieve deelname en 100% aanwezigheid

Inbegrepen

Koffie/Thee/Water en 2x lunch
Studiematerialen
Digitaal Zorgscholing certificaat


Praktische informatie
Prijs: € 462,83 (incl. 21% BTW)
Studie uren: 14

Ondernemen

Met een cursus management in de zorg verbeter je jouw managementvaardigheden, verdiep je je in relevante wetgeving en leer je meer over coachen op de werkvloer.

Toon cursussen in de categorie Ondernemen

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden