Omgaan met wetgeving en zorgfinanciering

Training voor ondernemers in de zorg (zzp-ers, kleine zorginstellingen) die professioneel met wet-, regelgeving en (aanvraag van) zorgfinanciering te maken krijgen.

Als zzp’er in de zorg krijg je dagelijks te maken met wet- en regelgeving. Na het volgen van deze praktische training van één dag ben je weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste wet- en regelgeving. Zo worden relevante wetten niet alleen inhoudelijk behandeld, maar ook vertaald naar jouw dagelijkse praktijk. Daarnaast krijg je inzicht in de diverse financieringsstromen en in de administratieve verwerking van de aanvraag en de financiering van de zorg voor de cliënt.

Wat kan je na de training?
Aan het einde van de dag weet je hoe jij jouw cliënt kunt ondersteunen bij het aanvragen van zorg en kun je hem adviseren in de keuze van zorgfinanciering.

Inhoud trainingsdag
De trainingsdag bestaat uit twee delen.
We beginnen met de inhoudelijke aspecten van o.a. WLZ, WMO, ZVW en gaan hierbij in op de betekenis die deze wetgeving heeft voor zorgverlener en -vrager. Tevens staan we ook stil bij de instanties waar je mee te maken krijgt als het gaat om levering van zorg. Je krijgt uitleg over ZIN, PGB, VPT, MPT, de eigen bijdrage en het aanvragen van indicaties vanuit de WLZ, WMO en ZVW.

Na het ochtenddeel staat er een lekkere lunch voor je klaar. Terwijl jij geniet van de lunch kun je kennis uitwisselen of even ontspannen.

Om de koppeling naar de praktijk te maken ga je tijdens het middagdeel in 2-tallen aan de slag. Er wordt dieper ingegaan op de wijze waarop je een indicatie voor zorg aan kunt vragen en krijg je inzicht in hetgeen er na een aanvraag gebeurt.

Deelnemers:
Deze training is bedoeld voor ondernemers in de zorg (zzp-ers, kleine zorginstellingen) die professioneel met wet-, regelgeving en (aanvraag van) zorgfinanciering te maken krijgen. Deelnemers dienen opleidingsniveau 3-5 te hebben.

Lesmateriaal en kosten per deelnemer: 
Je ontvangt digitaal een syllabus, deze dien je uitgeprint mee te nemen naar de trainingsdag.
De cursusprijs is inclusief gebruik van de (digitale) syllabus, koffie/thee en lunch.


Praktische informatie
Prijs: € 210,25 (incl. 21% BTW)
Studie uren: 7

Behandelde onderwerpen:

  • Inhoudelijke behandeling van de meest voorkomende wet- en regelgeving van WLZ, WMO, Jeugdzorg en ZVW
  • Inhoudelijke aspecten van financieringsstromen ZIN, PGB, VPT, MPT, Eigen bijdrage
  • Het aanvragen van indicaties vanuit de WLZ, WMO, Jeugdzorg en ZVW

Wet- en regelgeving

Als ondernemer krijg je te maken met wet- en regelgeving.
Cursussen in categorie 'wet- en regelgeving' zijn bedoeld om je op een praktische, toepasbare manier inzicht te geven in regels die van belang zijn voor/bij de uitvoering van jouw werk en het voeren van een bedrijf.

Onderwerpen in deze categorie kunnen o.a. zijn; 

  • Zorgfinanciering
  • wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) 
  • WKKGZ
  • Wet BIG
Toon cursussen in de categorie Wet- en regelgeving

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden