Omaha System: Werken met het Omaha System

E-learning | Omaha System voor langdurige zorg en de wijkdiensten

Het Omaha System is een classificatiesysteem, terminologie- en codestelsel voor medewerkers in de zorg en welzijnssector. Met het Omaha System kun je de acties en uitkomsten van de zorg voor je cliënten beter kiezen, sorteren en vastleggen. 

Inhoud

De e-learning-module ‘Werken met het Omaha System’ helpt je het Omaha System professioneel toe te passen in je eigen, dagelijkse praktijk. 
De cursus legt het cyclische proces van het Omaha System uit, je leert op basis van een casus hoe je aandachtsgebieden vaststelt en de stand van zaken meet. 

Je begint met een quiz die je eventuele voorkennis van het Omaha System in kaart brengt.
Na de quiz krijg je uitleg over alle stappen in het Omaha System en maak je kennis met de fictieve ‘mevrouw Van Dalen’.
Via een casus met diverse opdrachten leer je het Omaha System op haar specifieke situatie toe te passen.
Via deze module heb je ook toegang tot het Vraag- en Antwoordgedeelte, waarin de achtergrond en de voordelen van de Omaha-systematiek wordt uitgelegd.
De module sluit af met een toets, waarmee je je opgedane kennis kunt testen. Ben je niet geslaagd voor de toets, dan kun je deze één keer herkansen.

Deze e-learning heeft ‘ervarend leren’ als uitgangspunt en ondersteunt je in je methodisch-verpleegkundige proces.

Doelstelling

Na het doorlopen van deze e-learning ken je het cyclische proces van het Omaha System, weet je welke aandachtgebieden er zijn, hoe je de stand van zaken meet. 

Doelgroep
Zorgprofessionals die met het Omaha System gaan werken, werkzaam in de langdurige zorg en de wijkdiensten.

Niveau en gewenste voorkennis

Er is geen verdere voorkennis of voorbereiding vereist.

Aanbieder van deze e-learning  
De e-learning ‘Werken met het Omaha System’ is ontwikkeld door The Competence Group (TCG). TCG is officieel erkend door de Stichting Omaha System Support voor de overdracht van kennis rond het Omaha System. Hierdoor ben je verzekerd van gecertificeerd lesmateriaal. Het uitgebreide assortiment e-learningmodules van TCG wordt in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de werksituatie. 

Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. Gemiddeld hebben cursisten ongeveer 1-1,5 uur nodig om deze cursus in zijn geheel te doorlopen.  

Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. 
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.

Let op
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.

Inbegrepen

  • Aanmaken account in digitale leeromgeving
  • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
  • De mogelijk voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
  • Een digitaal certificaat
  • Registratie accreditatiepunt(en); mits je bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het kwaliteitsregister invult

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 25,75 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 2
Accreditatiepunten: 1
Schrijf je in voor deze cursus!