Omaha System: Indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in eigen omgeving

Een cursus van 2 dagdelen voor (startende) wijkverpleegkundigen over het gebruik van het classificatiesysteem Omaha System binnen het indicatieproces.

Besluitvorming rond het indiceren en organiseren van zorg vindt plaats op basis van klinisch redeneren tijdens het doorlopen van de stappen verpleegkundig proces. M.b.v. Omaha System krijgt de wijkverpleegkundige de mogelijkheid om het proces van indiceren methodisch, onderbouwd en transparant in kaart te brengen.

Inhoud

Dagdeel 1: de theorie van het werken met Omaha System

Omaha System is een classificatie systeem dat jou kan helpen om het verpleegkundig proces zo goed en compleet mogelijk te doorlopen. In dit eerste dagdeel leer je (nog beter) werken met Omaha System en krijg je veel handige tips en gebruikstoepassingen.

Dagdeel 2: de praktijk van het werken met Omaha System

Tijdens het 2e dagdeel ga je praktisch aan de slag met Omaha System. Aan de hand van door deelnemers ingebrachte casussen wordt een indicatie met bijbehorend zorgplan uitgewerkt volgens de principes van Omaha System.

Doelstelling

Na deelname aan deze cursus is jouw basiskennis over Omaha System én het indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving met het classificatiesysteem Omaha System up-to-date.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor (startende) bachelor of master opgeleide (wijk)verpleegkundigen.

Niveau en gewenste voorkennis

Van deelnemers wordt verwacht dat zij in het bezit zijn van een diploma HBO-V of master verpleegkunde én BIG geregistreerd zijn. Daarnaast ben je werkzaam als wijkverpleegkundige in de wijkverpleging en houd je je bezig met indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de omgeving van de cliënt.

Docenten
De cursus wordt gegeven door Sanne van der Ent en Milanda Koopman. Sanne en Milanda hebben beiden ruime ervaring als wijkverpleegkundige/procesbegeleider/trainer en geven graag hun opgedane kennis en praktijkervaring door.

Studiebelasting en accreditatie
Deze cursus levert 8 accreditatiepunten op in het kwaliteitsregister V&V.

Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden:

  • Actieve deelname
  • 100% aanwezigheid

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst. De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een (aangepast) certificaat.  

Inbegrepen

  • Digitaal Zorgscholing certificaat

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Wijkzorg Academie.


Praktische informatie
Prijs: € 302,50 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 8
Accreditatiepunten: 8

DATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden