Normenkader: indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in eigen omgeving

Online cursus voor (startende) wijkverpleegkundigen

Een online cursus, voor (startende) wijkverpleegkundigen, die zich richt op verduidelijking van de verantwoordelijkheden van de wijkverpleegkundige binnen het verpleegkundig proces.

De verantwoordelijkheid van de wijkverpleegkundige is niet beperkt tot een enkel aspect zoals indiceren, maar omvat het gehele verpleegkundige zorgproces, dat de wijkverpleegkundige onderbouwd en transparant dient te doorlopen.

Inhoud

Tijdens deze cursus worden de verantwoordelijkheden van de wijkverpleegkundige in het verpleegkundige zorgproces besproken met behulp van de volgende inhoudelijke onderdelen:

 • Navolgbaarheid van het (wijk)verpleegkundig handelen
 • Doelmatige en resultaatgerichte zorg
 • De inzet van Evidence Based Practice (EBP) en Advance Care Planning (ACP)
 • Gebruik van kwaliteitsdocumenten bij de uitoefening van het beroep
 • Verwerking van causaliteit en correlatie m.b.t. ziektebeelden in een zorgplan
 • De inzet van meetinstrumenten
 • Hoe PES, SMART en SOEP de zorg kunnen verbeteren
 • De PDCA-cyclus en de waarde daarvan voor je professie
Doelstelling

Na deelname aan deze cursus is jouw basiskennis over de inhoud van het normenkader én het indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving up-to-date.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor (startende) bachelor of master opgeleide (wijk)verpleegkundigen.

 

Niveau en gewenste voorkennis

Van deelnemers wordt verwacht dat zij in het bezit zijn van een diploma HBO-V of master verpleegkunde én BIG geregistreerd zijn. Daarnaast ben je werkzaam als wijkverpleegkundige in de wijkverpleging en houd je je bezig met indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de omgeving van de cliënt.

Docenten
De cursus wordt gegeven door Sanne van der Ent (proces: randvoorwaarden/groepsdynamiek) en Milanda Koopman (voorzitter: inhoud). Sanne en Milanda hebben beiden ruime ervaring als wijkverpleegkundige/procesbegeleider/trainer en geven graag hun opgedane kennis en praktijkervaring door.

Studiebelasting en accreditatie
Deze cursus omvat 1 dagdeel en levert 4 accreditatiepunten op in het kwaliteitsregister V&V.

Certificaat
Op het certificaat worden (alleen) de handelingen vermeld waarvan je hebt aangetoond dat je deze beheerst. Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden:

 • Actieve deelname
 • 100% aanwezigheid

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst. De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een (aangepast) certificaat.  

Inbegrepen

 • Digitaal Zorgscholing certificaat

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Wijkzorg Academie. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de cursus en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 151,25 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 4
Accreditatiepunten: 4

DATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden