Je kent het wel: op je werk zie je van alles gebeuren, je observeert. Een cliënt heeft diverse klachten, sommige al langer, sommige recent. Je ordent de klachten en je beoordeelt de urgentie van de combinatie van de klachten. Misschien overdenk je het geheel nog eens en vervolgens onderneem je wel of geen actie.
Je bent eigenlijk al klinisch aan het redeneren.
Klinische redenatie is een professionele denkvaardigheid die door iedereen is aan te leren. Het kan je helpen in het helder krijgen van de problematiek en de mogelijkheden van je cliënten en het verhoogt je vermogen tot analytisch en probleemoplossend denken.
Of volgens de officiële versie: Een continue proces van gegevens verzameling en het interpreteren hiervan en indien nodig dit te koppelen aan medische kennis (Bakker, T. , 2017)
In deze cursus leer je werken met communicatie- en verpleegkundige modellen. Er wordt geoefend met casussen en je krijgt methoden aangereikt om dit ook op je eigen werkplek in te gaan zetten.
Na deelname aan deze cursus is de deelnemer op de hoogte van alles omtrent het klinisch redeneren.
Doelgroep
Deze cursus is geschikt voor zowel verpleegkundigen als verzorgenden die graag leren om klinisch te redeneren.
Deze cursus is geschikt voor zowel verpleegkundigen als verzorgenden. Geen voorkennis vereist
Studiebelasting / accreditatie
Deze zeer informatieve cursus bestrijkt een hele dag.
Je kunt deze cursus in het kwaliteitsregister V&V registreren onder de ODA-punten.
Certificaat en accreditatie
Deelnemers ontvangen het Zorgscholing certificaat als aan de volgende voorwaarden is voldaan:
Inbegrepen
Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.