HKZ-keurmerk voor zzp'ers

Uitleg over Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) voor zzp'ers (basisbeginselen)

Dit is een informatieve e-learning waarin de basisbeginselen van HKZ-NEN worden uitgelegd. Het uitsluitend volgen van deze e-learning is niet voldoende om jouw HKZ-NEN certificaat te behalen. Zorg dat je jezelf goed voorbereid op assesment, als tijdens het assement blijkt dat je niet aan de norm voldoet, moet je het traject opnieuw doorlopen (er is geen herkansing, als je niet aan de norm voldoet ben je het geld van de assessment kwijt). Als je meer ondersteuning wilt kun je ook kiezen voor een cursus met bijeenkomsten. Op deze pagina vind je alle cursussen over HKZ-NEN. 

Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) heeft een keurmerk voor zzp'ers in de zorg ontwikkeld. Met het keurmerk kun jij als zzp'er aantonen dat je aan wet- en regelgeving voldoet. Dit draagt bij aan jouw kwaliteit van zorg.Ook onderscheidt het keurmerk jou van een collega in loondienst. Dit zorgt ervoor dat zzp'ers in de zorg beter op de kaart komen te staan.  

Het is de verwachting dat?opdrachtgevers in de zorg spoedig het HKZ-keurmerk verplicht stellen?voor zzp'ers die in opdracht van hen werken. Jij bent er zelf als ondernemer verantwoordelijk voor dat je aan de eisen van de HKZ-norm voldoet. 

In de HKZ-norm 'Zzp'ers in zorg en welzijn' vind je de eisen waaraan je moet voldoen om het keurmerk te kunnen behalen. In de cursus worden deze eisen uitgelegd. Daarnaast worden de stappen voor het behalen van het keurmerk toegelicht. Je moet deze daarna zelf uitwerken en toepassen, zodat je tijdens het assessment kunt aantonen hoe de norm door jou wordt toegepast. 

Inhoud

De cursus start na een korte introductie met een uitleg wat het HKZ-keurmerk inhoudt. Vervolgens worden de zeven eisen (visie, doelen, professioneel handelen, ondernemerschap, risico’s en mogelijkheden, verbeteren en afspraken met de opdrachtgever) van de HKZ-norm toegelicht aan de hand van een casus en vragen. Het laatste hoofdstuk behandelt de aanvraagprocedure. 

 

Doelstelling

Na het doorlopen kan de cursist het belang, de eisen en stappen voor het behalen van het HKZ-keurmerk benoemen en uitleggen hoe de cursist de invulling hiervan voor de eigen onderneming ziet. 

Doelgroep 
Zzp’ers in de zorg (die het HKZ-keurmerk willen behalen) en die basiskennis willen over het HKZ-NEN keurmerk. 

Niveau en gewenste voorkennis

Er is geen verdere voorkennis of voorbereiding vereist.

Aanbieder van deze e-learning  
De modules zijn ontwikkeld door The Competence Group - Zorgleren

Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. Houd rekening met een studieduur van 1,5 uur.
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.

Let op

  • Dit is een informatieve e-learning waarin de basisbeginselen van HKZ-NEN worden uitgelegd. Het uitsluitend volgen van deze e-learning is niet voldoende om jouw HKZ-NEN certificaat te behalen. Zorg dat je jezelf goed voorbereid op assesment, als tijdens het assement blijkt dat je niet aan de norm voldoet, moet je het traject opnieuw doorlopen (er is geen herkansing, als je niet aan de norm voldoet ben je het geld van de assessment kwijt).

Inbegrepen

  • Aanmaken account in digitale leeromgeving
  • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
  • De mogelijk voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
  • Een digitaal certificaat

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 25,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 2

Schrijf je in voor deze cursus!