De frisse (her)start

Teamvorming na en/of tijdens Corona

Corona zorgt voor stress op het werk!

Corona heeft een mega invloed op het werk in de zorg. De onbekendheid met het virus, de besmettelijkheid en het gevaar van het virus voor kwetsbare mensen, legt een grote druk op de zorgprofessionals. Daar komt nog bij dat er vooral in het begin van de crisis zowel de kennis over het virus maar vaak ook beschermende middelen tegen het virus, ontbraken. Dat zorgde voor veel onzekerheid en druk bij de zorgmedewerkers. Hierbij werd ook het vertrouwen op de proef gesteld. Immers in dergelijke situaties moet je blind kunnen vertrouwen op je collega’s en op de uitgevaardigde richtlijnen. Maar gezien de onbekendheid van het virus was niemand zeker dat zij, ook al deden ze precies wat werd voorgeschreven, het ook écht goed deed. Dat alles gaf veel stress.

Corona veroorzaakt veel leed!

De meeste teams hebben daarnaast ook veel ellende meegemaakt met zowel cliënten als medewerkers die opeens erg ziek werden, langzaam herstelden of soms ook heel snel overleden. Door de hectiek en de genomen maatregelen was er nauwelijks tijd om daar samen bij stil te staan en elkaar op te vangen.

Anders werken door Corona!

Ondanks dat we nu in een iets rustiger vaarwater lijken te zitten waar we een beetje gewend raken aan Corona is het nog steeds een hele spannende tijd als je werkt in de zorg. De oude vanzelfsprekende wijze van (samen)werken is ineens weggevallen. En ondanks dat veel teamleden er alles aan proberen te doen om goed met elkaar te blijven communiceren, gaat het toch anders dan vroeger. De onderlinge contacten zijn tot een minimum beperkt en de troostende arm om de schouder is helaas niet meer van deze tijd.

Hierdoor is het vanzelfsprekende sociale contact grotendeels weggevallen en elkaar snel even aanspreken om wat af te stemmen is er ook nauwelijks meer bij. En dit alles heeft effect op de onderlinge verhoudingen in het team. Wanneer je niet oppast, kom je als team in een negatieve spiraal terecht. Hoe langer deze situatie duurt hoe groter de kans op misverstanden en hoe groter de negatieve effecten op het werkplezier.

Maak de balans op en start opnieuw!

Daarom is het goed om als team nú samen de balans op te maken, het oude af te sluiten en opnieuw samen vooruit te kijken om een frisse start te maken. Om dit proces te ondersteunen, bieden we voor de teamvorming de bijeenkomst "De Frisse start" aan. We gaan een of twee middagen met het team aan de slag. We creëren eerst een veilige omgeving en dagen vervolgens de teamleden uit om uit hun comfortzone te komen en opnieuw vanuit nieuwsgierigheid te kijken naar de nieuwe situatie. We gaan uit van het positieve en zijn oplossingsgericht. We betrekken alle teamleden bij het proces en stimuleren iedereen om haar zegje te doen en haar bijdrage te leveren.

Doelstelling

Het vinden van nieuwe, positieve oplossingen door en met teamleden. 

Doelgroep

Teams en (multi-disciplinaire) samenwerkingsverbanden die in hun werk met covid-19 (in de breedste zin) te maken hebben/hebben gehad. 


Dit zeggen mensen over eerdere bijeenkomsten:

  • "Wat me met name aangesproken heeft, is de zorgvuldigheid waarmee alles gebeurt en de fijne begeleiding." (Ingeborg)
  • "Als team weten we nu wat voor ieder van ons en voor ons gezamenlijk belangrijk is. Hier kunnen we verder op bouwen." (Lidwien)
  • "De positieve insteek en het feit dat er nu echt geluisterd wordt naar mij en elkaar heeft mij erg goed gedaan." (Miranda)
  • “Door de Coronamaatregelen voelde ik me er vaak alleen voor staan. Er was geen tijd om mijn verhaal te doen. Nu voel ik me gehoord, gezien en begrepen en weet nu dat ik niet de enige ben die zich zo gevoeld heeft. Dat doet me goed.” (Anneke)

Neem contact met ons op om jouw vragen/wensen en de mogelijkheden te bespreken. 

 

Heb jij als zzp-er of individuele zorgverlener interesse in/behoefte aan deze training? Vul jouw emailadres in bij MELD JE INTERESSE! (onderaan deze pagina) 

 


Praktische informatie
Prijs: € 0,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren:

Werkbegeleiding en Coaching

Met een cursus coaching in de zorg leer je hoe je medewerkers en collega’s inspireert en motiveert in hun werk als zorgprofessional. Het helpt jou het beste uit anderen te halen.

Toon cursussen in de categorie Werkbegeleiding en Coaching

DATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden