Basiscursus (H)erken Dementie - 6 accreditatiepunten

Reageer jij anders op gedrag als je weet dat er dementie in het spel is? Leer hoe je dementie in een vroeg(er) stadium kunt herkennen en hoe je ermee om kunt gaat.

Met de steeds groter groeiende groep ouderen groeit ook de groep mensen met dementie. Iedereen heeft of gaat er wel eens mee te maken hebben. Het is een hele uitdaging om goed te kunnen zorgen voor mensen met dementie. Naast kennis heb je geduld, flexibiliteit en creativiteit nodig. Deze cursus is er op gericht om kennis op te doen over dementie. En hoe jouw gedrag effect heeft op de persoon met dementie.

Inhoud
Tijdens deze cursus wordt er aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:

 • Hoe werkt ons geheugen en wat gebeurt er bij dementie
 • Welke vormen en verschijnselen van dementie zijn er
 • Wat is de invloed van de vier hersenniveaus en de Amygdala (amandelkern)
 • Belevingsgericht benaderen vanuit de presentie-filosofie
 • Het effect van jouw eigen handelen op het gedrag van de persoon met dementie
 • Hoe voorkom je, of buig je onbegrepen gedrag om?

Doelstelling
Na deze cursus heb je meer kennis over de werking van het brein in relatie tot dementie. Je bent je bewust van vormen, verschijnselen en benaderingswijze. Je weet wat het effect van jouw eigen handelen op het gedrag van de persoon met dementie kan zijn. Een belangrijk deel van het onbegrepen gedrag wordt namelijk door onszelf veroorzaakt.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor een ieder die te maken heeft met personen met dementie. Speciaal voor beroepskrachten in de zorgsector, maar ook zeer geschikt voor mantelzorgers of familieleden die hiermee te maken hebben.

Niveau en gewenste voorkennis
Voorkennis is niet vereist. Van deelnemers wordt verwacht dat zij affiniteit hebben met het onderwerp.

Docente
De Basiscursus (H)erken Dementie wordt gegeven door Desiree Helmond, een ervaren en betrokken docente. Zij is gespecialiseerd in onderwerpen die gerelateerd zijn aan verlies, rouw (-begeleiding) en zorg voor mensen met dementie. Haar motto 'vanuit passie verbinden', voert ze met betrokkenheid, zorg en aandacht uit.

Studiebelasting / accreditatie
Deze zeer informatieve cursus bestrijkt een hele dag.
Je kunt deze basiscursus (H)erken dementie in het kwaliteitsregister V&V registreren. Deze scholing is geaccrediteerd voor 6 punten.

Certificaat en accreditatie
Deelnemers ontvangen het Zorgscholing certificaat als aan de volgende voorwaarden is voldaan: 

 • Als deelnemer heb je actief deelgenomen en de cursus in zijn geheel bijgewoond.

Inbegrepen 

 • Gebruik van koffie/thee/water en lunch
 • Lesmaterialen
 • Digitaal Zorgscholing certificaat
 • Registratie accreditatiepunten

Praktische informatie
Prijs: € 174,93 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 6
Accreditatiepunten: 6

Palliatieve zorg

Als (zelfstandig) zorgverlener krijg je te maken met mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Juist dan kan je heel veel betekenen voor de zorgvrager, en zijn of haar familie. Wil jij beter in kunnen spelen op de zorgbehoefte van mensen in de palliatieve fase of wil je hier beter mee om leren gaan? Een cursus palliatieve zorg helpt vrijwilligers in de palliatieve sector en zorgprofessionals de juiste ondersteuning te bieden in deze vaak moeilijke laatste levensfase.

Toon cursussen in de categorie Palliatieve zorg

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden