Basic Life Support (BLS) - Reanimatie + AED

Cursus Basic Life Support van de Nederlandse Reanimatie Raad; reanimeren & werken met de AED. Geschikt voor beginners en als herhalingscursus.

Kwaliteit van de reanimatie is belangrijk voor de overlevingskansen van een slachtoffer. Als zorgverlener is het van belang dat jouw reanimatievaardigheden perfect zijn!

Deze reanimatiecursus van 1 dagdeel wordt uitgevoerd volgens de standaard van de Nederlandse Reanimatie Raad. Je leert hoe je effectief hartmassage en mond-op-mond-beademing kunt geven en hoe je met AED-apparaten werkt.

Inschrijfgeld is bij sommige aanvullende zorgverzekeringen terug te vorderen (zie link onderaan deze tekst). 

Inhoud
Tijdens deze training voor Basic Life Support (BLS) leer je de basiskennis en vaardigheden die nodig zijn om volgens de richtlijnen te kunnen handelen in een levensbedreigende situatie.
Er is volop mogelijkheid om te oefenen en om jouw kennis op te frissen aan de hand van praktijkgerichte casussen. 

Tijdens deze praktische training ga je oefenen op reanimatiepoppen die directe feedback geven op de reanimatievaardigheden.
De poppen meten de frequentie en de diepte van de borstcompressies, ze geven het aan als je te hard, te zacht of op een andere manier niet effectief reanimeert.
Naast deze feedback van de pop krijg je instructies waarmee je jouw techniek aan kunt passen.  
Zo werken wij samen tot jij de perfecte vaardigheden in de vingers hebt! 

Tijdens deze cursus wordt aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:

  • Benaderen van een (mogelijk) slachtoffer
  • Reanimatie van een volwassene
  • Gebruik van een AED
  • Ernstige verslikking 
  • Stabiele zijligging

Doelstelling
Na deelname aan deze cursus kun je Basic Life Support toepassen volgens de meest recente richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad

Doelgroep
Deze cursus kan door iedereen worden gevolgd.
De cursus is geschikt voor cursisten die voor de eerste keer een BLS cursus volgen, maar biedt ook voldoende uitdaging voor cursisten die op herhaling komen.

Deze cursus is op aanvraag ook in company te boeken.

Niveau en gewenste voorkennis 
Er zijn geen instroomeisen bij deze cursus, iedereen mag meedoen.

Docente
De cursus Basic Life Support wordt gegeven door Miranda Kok-Boschma. Miranda is verpleegkundige en een door de Nederlandse Reanimatie Raad gecertificeerd instructrice. 

Studiebelasting en accreditatie
Deze leerzame cursus bestrijkt een halve dag (4 uur)

Voorbereiding 
Geïnteresseerde cursisten kunnen voor deelname een e-learningmodule volgen (tijdsindicatie 6 uur) via de website van de Nederlandse Reanimatie Raad (dit is niet verplicht). Zodra de betaling is voldaan krijg je een link waarmee je kan inloggen. 

Duur van de bijeenkomst(en)
1 dagdeel (4 uur)  

Certificaat
Deelnemers ontvangen na afronding van de cursus het certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad én het digitale Zorgscholing certificaat.

Inbegrepen

  • Certificaat Nederlandse Reanimatie Raad
  • Digitaal Zorgscholing certificaat
  • Koffie/Thee/Water
  • Studiematerialen

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor deelname aan deze cursus. 
Via deze link: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus kun je controleren of jouw zorgverzekeraar deelname vergoedt. Bij twijfel kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.
De cursus kan worden gedeclareerd met een kopie van het certificaat en de factuur. De factuur ontvang je direct na inschrijving per mail, het certificaat ontvang je na deelname. 


Praktische informatie
Prijs: € 75,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 4

Levensreddend handelen

Werk je in de zorg? Met een cursus levensreddend handelen weet jij daadkrachtig en professioneel te handelen in elke acute situatie. 

Toon cursussen in de categorie Levensreddend handelen

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden