Babymassage voor iedereen die (beroepsmatig) met baby's te maken heeft

Babymassage voor iedereen die (beroepsmatig) met baby's te maken heeft

Met behulp van de cursus babymassage kan jij, als kraamverzorgende, je onderscheiden. Ouders leven naar de geboorte toe, maar hebben zich vaak niet voorbereid op de periode daarna.

Door de ouders technieken aan te reiken hoe ze op een respectvolle manier contact met hun pasgeboren kind kunnen krijgen zullen ze meer ontspannen in hun ouderschap staan.

O.a. de volgende zaken zullen behandeld worden:

  • Tillen en dragen, hoe doe je dat het beste zodat de baby zich veilig en gesteund voelt?
  • Op een natuurlijke manier de ontwikkeling van de baby ondersteunen, hoe doe je dat?
  • Wat heeft juist deze baby nodig?
  • Hoe vergroot ik het zelfvertrouwen en zelfrespect van de baby en
  • Zijn er technieken om de persoonlijkheid van de baby goed te laten ontplooien?

Inhoud cursus babymassage

Uit onderstaande onderwerpen wordt een keus gemaakt voor de cursus. Heb je voorkeuren voor bepaalde onderdelen, laat het weten. Dan kunnen we dat meenemen tijdens het samenstellen van de cursus.

Techniek babymassage
Met zachte ritmische wrijfbewegingen krijgt het kind de mogelijkheid meer lichaamsbesef te krijgen. Het kan zo leren spanning omzetten naar ontspanning. De ouders leren door de rust van de massage zelf goed te kijken en te voelen wat hun kindje nodig heeft. 

Basisbevestigend dragen 
Je leert op een juiste manier het kind te tillen en te dragen vanuit zijn basis. Door een juiste ondersteuning bij zijn billen en boven rug voelt het kind zich veilig en gesteund.

Rond en roterend hanteren
Je leert het kind door ronde en roterende bewegingen aan en uit te kleden. Het kind krijgt zo de kans om tijdens alledaagse verzorgingsmomenten zijn ontwikkeling op een natuurlijke wijze te ondersteunen.

Belang van vertragen tijdens de zorg
Het tempo van het kind ligt veel lager dan dat van de volwassene. Het is van belang je daar bewust van te worden tijdens de verzorging van het kind. Zo komen ouders en kind beter in contact en kan er gevoeld worden wat het kind nodig heeft. 

Perinatale psychologie
Tijdens het ontstaan van het verlangen naar een kind, de conceptie, de zwangerschap en de bevalling ervaren de ouders vele emoties. Deze emoties kunnen invloed hebben op het ongeboren kind.Perinatale psychologie geeft inzicht in deze materie.Het is door onderzoek steeds meer duidelijk hoe het kind beïnvloed kan worden door bv. onverwerkte emoties van de ouders en/ of door de ervaring tijdens de zwangerschap en geboorte.

Belang van positieve hechting
Een goed gehecht kind zal zich gezonder kunnen ontwikkelen. Doordat niet altijd alles naar wens verloopt tijdens zwangerschap en geboorte kan een positieve hechting negatief beïnvloed worden.
We staan stil bij wat je dan kunt aanbieden om het verwerken van de ervaringen mogelijk te maken en alsnog de hechting tussen ouders en kind te bevorderen.

Ouderschapscoaching
Is een manier om de ouders te ondersteunen tijdens het gehele proces van zwangerschap, geboorte en de periode daarna. Je geeft ruimte aan al hun vragen en zorgen en leert ze te vertrouwen op hun eigen innerlijke weten en gevoel. 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Eigenlijk voor iedereen die (beroepsmatig) te maken heeft met baby's. Maar in het bijzonder:

  • Voor (aanstaande) ouders
  • (Kraam)verzorgenden
  • Kinderverpleegkundige
  • Kinderdagverblijf medewerkers

Deze cursus is uniek in zijn opzet en zorgt voor de best mogelijke start van het kind.

Docente

Deze cursus babymassage wordt verzorgd door Gerry van Herpen. Gerry heeft een eigen praktijk als ouderschapscoach, maar is ook een gecertificeerde docent babymassage. Ze heeft ruim 28 jaar als kinder- en neonatologieverpleegkundige in diverse ziekenhuizen gewerkt.

Lesmateriaal:

Alle benodigde materialen zijn aanwezig op de cursuslocatie. Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee en lunch en lesmaterialen.

Prijzen zijn excl. Btw.


Praktische informatie
Prijs: € 163,35 (incl. 21% BTW)
Studie uren: 7

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden