AED:

AED cursus: een must voor elke zorgprofessional

Werk jij (als zzp’er) in de zorg? Dan krijg je soms te maken met acute medische noodsituaties. Snel en adequaat handelen is dan een must. Zo telt bij een hartstilstand elke minuut. Wil jij als zorgprofessional jouw reanimatievaardigheden opfrissen of wil je leren hoe je een AED snel en vakkundig bedient? Met een AED cursus heb je altijd die competenties die nodig zijn om in kritische situaties het verschil te kunnen maken.

Wat is een AED?
AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Het apparaat geeft elektrische schokken af waarmee het hartritme weer op gang wordt gebracht (defibrillatie).

Wat zijn de voordelen van een AED training?
Iedere week krijgen 300 mensen een hartstilstand. Als zzp’er in de zorg wordt van jou verwacht dat jij snel en beheerst handelt. Tijdens de training leer je situaties snel te beoordelen en leer je te reanimeren met een AED. Daarbij is het slim om de training periodiek te herhalen, zodat je vaardigheden op peil blijven. Volg daarom minimaal één keer per jaar een cursus AED om je competenties up-to-date te houden.

Tijdens de training leer je:

  • een situatie snel te beoordelen
  • hoe je moet reanimeren (borstcompressie en beademing) en in welk tempo
  • hoe je een AED aansluit en bedient
  • een juiste overdracht aan ambulance of reanimatieteam in een zorginstelling

Meer weten over een reanimatie AED cursus bij jou in de buurt? Zie hieronder ons volledige aanbod.